Terugblik einde schooljaar.

Op de eerste dag van Juli overschouw ik het Steltloperjaar. Blij dat het achter de rug is en er nu een stresslozere tijd komt. Maar mijn kinderen waren toch een beetje triest dat ze afscheid moesten nemen en hun mede-steltlopers een tijd moeten missen. De belofte dat we er met een aantal zouden afspreken deze zomer verlichtte het afscheid. Een goed teken toch?

Ze voelen zich dan ook veilig en ondersteund op onze school. Door goede leerkrachten, Fabienne, de medeleerlingen die voor elkaar zorgen, heel de omkadering. Als je Fabienne dan ook hoort zeggen dat er een goede dynamiek in het team zit ben ik blij. Zelfs Sundeepp kent succes. Wij mogen hier meer onze mening over zeggen, werd gezegd op de info avond. Dat is waar. Zo weten de leerkrachten waar ze nog verder moeten aan werken met betrekking tot de orde en netheid in onze school.

Op de info avond werd al wat informatie gegeven over het volgende schooljaar. Het ziet er weeral goed uit. We zaten buiten in de zwoele lenteavond. Wat me altijd weer opvalt is de gemoedelijke sfeer onder de ouders. Ze kunnen goed met elkaar opschieten en zijn ook bereid om elkaar te leren kennen. Dat ondervond ik ook op de BBQ op het einde van het schooljaar. Het is toch een mooi concept. De laatste vrijdag van het schooljaar samenkomen. De ouders moeten niet koken, kunnen ongedwongen babbelen, de kinderen kunnen samen spelen, je kan aankomen wanneer je wil. De gedachte dat iedereen iets meebrengt en deelt met elkaar is echt iets voor onze school en het was een succes. Er waren verschillende lekkernijen om te proeven. En een aantal mannen achter het vuur die vlees bakten. Samen eten en drinken. En dan samen opruimen.

Typisch voor onze school is ook de afspraak op de laatste schooldag. Die eindigt ’s middags. Het is raar dat je op school staat, afscheid neemt, mensen bedankt, een goede vakantie wenst… maar wat dan? Wel dan gaan we naar het Boswachtershuisje om te picknicken. Gezellig samen-zijn. Samen eten. Samen praten. Ongedwongen het schooljaar nog wat rekken, om bij de mensen te zijn die je eigenlijk toch wel graag hebt. Tof dat er opkomst was van ouders die al lang op school zijn, en ook ouders die er nog maar pas zijn. Een leuke mix en ook hier de wil om kennis te maken met elkaar. Een mooie afsluiter!!

Gert Van Hove

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s