De eerste schooldag…

Het is altijd weer spannend om een schooljaar te beginnen. Anders dan vorige jaren vonden mijn kinderen het niet zo erg. Was het omdat we als ouder weer mochten meedoen die eerste dag? Worden ze groter of zijn de vriendschappen nu eenmaal hechter na al die jaren? 

We stonden met onze boterhamdozen, fruit en een thermos aan de schoolpoort want we mochten samen ontbijten. Gelukkig was daar de zon. Iedereen nam plaats, er werden dekentjes gelegd en ik moet zeggen: ook ik was blij om iedereen terug te zien, een babbeltje te slaan en m’n thermos te ledigen. Er werd eten gedeeld, van elkaar geproefd, kinderen doken weg voor Fabienne  (haar fotoapparaat), kortom  het was gezellig. 

En dan was het tijd om deel te nemen aan de klasactiviteiten. Ik vond het een plezant opzet. Een kijkje te nemen in de propere klassen, de leraren waren vol goede moed om er direct op een speelse manier in te vliegen. In Graad 2 was de alfabetcode al aanwezig en moest iedereen letters zoeken en schrijven. Het werd een zoektocht door de hele klas om de ontbrekende letter van het alfabet te vinden. 

In de derde graad moesten de kinderen ook al direct aan het schrijven. Onze school staat voor het leren door ervaring. Hier kregen de ouders ook een blaadje met lijntjes om de alfabetcode te ervaren. Ik weet niet of het een moeilijke opdracht werd. Ik kwam een kijkje nemen toen er op de speelplaats een spel gespeeld werd.  Vlaggenroof met letters. Het ging er natuurlijk plezant en vol actie aan toe. 

In de andere klassen zal het ook wel leuk geweest  zijn. Maar daar ben ik niet geweest. Iemand die een impressie geeft van wat daar gebeurde voor onze blog? 

Gert Van Hove 

Plaats een reactie